Blog

Resource Center Blog

Välkommen till vår blog. Här publicerar vi artiklar och texter kring ämnen med koppling mot våra verksamhetsområden: allt om mental hälsa, t ex hur många av våra vanligaste psykiska åkommor fungerar, vad som är orsaken och vad du själv kan göra för att försöka ta kontroll över dessa – till inlägg relaterade till organisationsutveckling, handledning och företagshälsa.

Om du saknar ett ämne och vill att vi skriver om det, har tips om annat innehåll eller om du har frågor kring någon av artiklarna – kontakta oss gärna! 

Resource Center i Umeå - Om ångest
Ångest
Mehdi Ghazinour

Den hemliga agenten – Om ångest (Del 2)

Den hemliga agentens uppdrag – Om ångest (Del 2) I den första delen om den ”hemliga agenten” berättade jag om ångest, som följer oss överallt. Jag tyckte metaforen med den hemliga agenten funkar bra när det gäller ångest, eftersom ångest aldrig knackar på dörren för att komma in via huvudentrén till vårat hus.

Läs mer »
kbt terapi i umeå
Ångest
Mehdi Ghazinour

Den hemliga agenten – Om ångest (Del 1)

Den hemliga agenten – Om ångest. I denna blogg vill jag skriva om den hemliga agenten ångest. Jag kallar ångesten för den hemliga agenten eftersom den är ständigt närvarande. Ibland följer agenten med oss överallt, ibland bevakar den oss – och ibland lever den inuti och utanför oss. Ja, den hemliga agenten förföljer

Läs mer »