Vanliga frågor

Vad är KBT? Hur går en behandling till?

Här har vi samlat några vanliga frågor om terapi våra kunder och de som funderar på att söka behandling, brukar ställa. Vill du veta mer om något speciellt ämne så har vi också samlat ett antal artiklar som berör mental hälsa lite mer på djupet på vår blogg. Där kan du till exempel läsa mer om begrepp och diagnoser, som i det vardagliga samtalet kanske används lite slarvigt ibland. Vad är t ex ångest egentligen? Vad säger forskningen om behandlingsmetoder, mediciner och självhjälpsmetoder? Vad är KBT och mycket mer.

Om du saknar någon fråga, eller vill ställa din fråga personligen, så tveka inte på att höra av dig till oss. Vi lovar att göra allt vi kan för att ge dig svar så snabbt vi kan och kan inte vi hjälpa dig, så hjälper vi gärna till med att hjälpa dig att hitta rätt!vanliga 

Exakt hur en behandling går till beror förstås på vilka behov och utmaningar vi tillsammans identifierat att just du eller ni har. Men här ger vi några exempel och övergripande beskrivningar hur en behandling kan gå till. 

I samband med ditt första samtal kommer tillsammans fram till en plan för din behandling. Den kan till exempel innehålla hur många träffar som ska genomföras och vad vi skall fokusera på under dessa träffar. 

Behandlingen genomförs oftast i våra lokaler, men vid behov till exempel om du reser i ditt arbete, eller befinner dig på annan ort under en längre tid, så kan vi också träffas via exempelvis Zoom. Om ni söker hjälp som par eller familj, bestämmer vi på förhand om vi till exempel först ska träffas enskilt för att sedan träffas hela familjen eller parvis. 

Vi har bred och gedigen erfarenhet och kunskap hos oss på Resource Center bestående av psykoterapeuter, samtalsterapeuter men också läkare och psykiater. Skulle det du söker för kräva ytterligare insatser har vi också byggt upp ett brett kontaktnät med specialister som vi känner och vet håller högsta kvalitet och kan hänvisa dig vidare. 

På Resource Center arbetar samtalsterapeuter med bakgrunder såsom psykolog, läkare, psykiater och legitimerade psykoterapeuter. Dessa titlar kräver alla godkännande av Socialstyrelsen, som också är ansvarig myndighet för att bevaka att t ex en psykoterapeut följer de regler och riktlinjer som Socialstyrelsen fastställt. 

Hos oss arbetar också KBT-terapeuter med en akademisk utbildning i bakgrunden, t ex inom beteendevetenskap eller socialt arbete. 

Privatpersoner:

Första tillfället, problemorientering 850 kr SEK (30 min)

Efterföljande tillfällen: 1050 SEK (45-60 minuter)

Studenter:

Första tillfället, problemorientering: 650 SEK (30 min)

Efterföljande tillfällen: 850 SEK (45-60 min)

Familjerådgivning

Första tillfället, problemorientering: 1200 SEK

Efterföljande tillfällen: 1800 SEK (Par: 90 min)

(Samtliga priser angivna inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att justera priserna och reserverar oss för eventuella felskrivningar)

Resource Center följer gängse regler och lagar för sjukvården gällande sekretess. Samtliga av våra medarbetare har tystnadsplikt. Du kan läsa mer om tystnadsplikt och sekretess lagstiftningen här.   

Absolut! Vi vill helst träffa dig personligt, men om det behövs så kan vi också genomföra vissa delar av din behandling digitalt. 

KBT står för Kognitiv Beteende Terapi. Det är en kvalificerad behndlingsmetod för behandling av exempelvis nedstämdhet och depression, eller oro & ångest. KBT är idag en erkänd behandlingsmetod som används även i andra områden såsom parterapi och personlig utveckling.  Du kan läsa mer om KBT t ex på Socialstyrelsen hemsida, eller Svenska Föreningen för Kognitiva och beteendeinriktade terapiers hemsida.

Du är välkommen att kontakta oss via mejl, telefon eller via kontaktformuläret som du hittar under ”Kontakt”.  För klienter som redan har en kontakt hos oss finns nu också möjlighet att boka en tid via vår bokningssida. 

 

Saknar du en fråga? Vill du veta mer?

Hör av dig till oss! Ingen fråga är för stor, ingen för liten. Ring oss via telefonnumren längst ner på sidan eller klicka på knappen för att skicka ett mejl till oss. Vi lovar att svara så snart vi kan. 

Kontakta oss

Boka tid? Frågor? Skicka dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan!

Kontaktuppgifter:

Vi använder cookies för att göra din upplevelse av sidan bättre. Genom att använda sidan godkänner du användningen i linje med vår integritetspolicy