Vanliga frågor

Här har vi samlat några av de frågor som många av våra kunder och de som funderar på att söka behandling, brukar ställa. Vill du veta mer om något speciellt ämne så har vi också samlat ett antal artiklar som berör mental hälsa lite mer på djupet på vår blogg. Där kan du till exempel läsa mer om begrepp och diagnoser, som i det vardagliga samtalet kanske används lite slarvigt ibland. Vad är t ex ångest egentligen? Vad säger forskningen om behandlingsmetoder, mediciner och självhjälpsmetoder? 

Om du saknar någon fråga, eller vill ställa din fråga personligen, så tveka inte på att höra av dig till oss. Vi lovar att göra allt vi kan för att ge dig svar så snabbt vi kan och kan inte vi hjälpa dig, så hjälper vi gärna till med att hjälpa dig att hitta rätt!

Exakt hur en behandling går till beror förstås på vilka behov och utmaningar vi tillsammans identifierat att just du eller ni har. Men här ger vi några exempel och övergripande beskrivningar hur en behandling kan gå till. 

Till att börja med har vi alltid en första kontakt via telefon där du får berätta om anledningen till att du funderar på att påbörja en behandling. Denna inledande kontakt är alltid kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Syftet med denna första kontakt är att vi tillsammans ska komma fram till vilken typ av behandling som passar dig/er, hur ofta vi ska träffas och vad behandlingen ska fokusera på. Vi har bred och gedigen erfarenhet och kunskap hos oss på Resource Center bestående av psykoterapeuter, samtalsterapeuter men också läkare och sjuksköterskor. Skulle det du söker för kräva ytterligare insatser har vi också byggt upp ett brett kontaktnät med specialister som vi känner och vet håller högsta kvalitet och kan hänvisa dig vidare. 

När vi kommit överens om en plan får du en personlig kontaktperson på Resource Center. All behandling följs också upp tillsammans av vår behandlingsledare, professor Mehdi Ghazinour. 

Behandlingen genomförs oftast i våra lokaler, men vid behov till exempel om du reser i ditt arbete, eller befinner dig på annan ort under en längre tid, så kan vi också träffas via exempelvis Zoom. Om ni söker hjälp som par eller familj, bestämmer vi på förhand om vi till exempel först ska träffas enskilt för att sedan träffas hela familjen eller parvis. 

Den som ansvarar för din behandling för anteckningar om era möten, men dessa journalförs ej och förvaras så att ingen utomstående kan få tillgång till dom. 

På Resource Center arbetar legitimerade psykoterapeuter, läkare och sjuksköterskor. Dessa tre titlar kräver alla godkännande av Socialstyrelsen, som också är ansvarig myndighet för att bevaka att t ex en psykoterapeut följer de regler och riktlinjer som Socialstyrelsen fastställt. 

Hos oss arbetar också KBT-terapeuter med en akademisk utbildning i bakgrunden, t ex inom beteendevetenskap eller socialt arbete. 

Privatpersoner:

Inledande telefonsamtal: Gratis

Första tillfället, problemorientering: 600 SEK

Efterföljande tillfällen: 950 SEK

Studenter:

Inledande telefonsamtal: Gratis

Första tillfället, problemorientering: 500 SEK

Efterföljande tillfällen: 750 SEK

Familjerådgivning

Inledande telefonsamtal: Gratis

Första tillfället, problemorientering: 600 SEK (Enskild), 900 SEK (Par)

Efterföljande tillfällen: 1800 SEK (Par)

(Samtliga priser angivna inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att justera priserna och reserverar oss för eventuella felskrivningar)

Företag

Inledande telefonsamtal: Gratis

Priserna för insatserna varierar beroende på frågeställning och insatsens karaktär.

Prisexempel:

Terapisamtal inom ramen för företagshälsovård ca 1200 SEK (ex moms) 

Ledarskapssamtal, ca 1100 SEK

Kontakta oss för mer information och prisförslag.

Resource Center följer gängse regler och lagar för sjukvården gällande sekretess. Samtliga av våra medarbetare har tystnadsplikt. Du kan läsa mer om tystnadsplikt och sekretess lagstiftningen här.   

Absolut! Vi vill helst träffa dig personligt, men om det behövs så kan vi också genomföra vissa delar av din behandling digitalt. 

KBT står för Kognitiv Beteende Terapi. Det är en kvalificerad behndlingsmetod för behandling av exempelvis nedstämdhet och depression, eller oro & ångest. KBT är idag en erkänd behandlingsmetod som används även i andra områden såsom parterapi och personlig utveckling.  Du kan läsa mer om KBT t ex på Socialstyrelsen hemsida, eller Svenska Föreningen för Kognitiva och beteendeinriktade terapiers hemsida.

Saknar du en fråga? Vill du veta mer?

Hör av dig till oss! Ingen fråga är för stor, ingen för liten. Ring oss via telefonnumren längst ner på sidan eller klicka på knappen för att skicka ett mejl till oss. Vi lovar att svara så snart vi kan.