Möt våra medarbetare – Ulrika Cassel

I några blogginlägg framöver tänkte vi presentera våra medarbetare lite närmare, och helt enkelt bjuda på en lite personligare och fördjupad bild av oss som jobbar på Resource Center. Först ut, vårt senaste tillskott, yogainstruktören, terapeuten och fysioterapeuten : Ulrika Cassel. 

Om Ulrika:

Ulrika Cassel Resource Center Meditation

Namn: Ulrika Cassel
Ålder: 45
Sysselsättning: Psykoterapeutstudent på SIEP och Verksamhetsutvecklare och Terapeut på Resource Center.
Intressen: Min familj, vänner, träna: crossfit, löpning, cykling och yoga (om det nu kan ses som träning), resa och njuta av livet.
 

Hej Ulrika! För den som inte vet vem du är, kan du berätta lite kort om dig själv? 

Föddes 1976 i Västernorrland men spenderade mina första år i Sydney med familjen, därefter uppväxt i Örnsköldsvik. Spelade mycket teater och sjöng hela uppväxten – det var först i gymnasiet som idrott/träning klev in i mitt liv och jag började jobba som instruktör. Mina första tio yrkesverksamma år jobbade jag på ett flygbolag. Under den tiden fick jag upp ögonen för yoga och “nördade” ner mig ordentligt! 

Några år efter yogans intåg i mitt liv tog jag tjänstledigt för att ägna mig åt min stora passion – människor och hälsa. Jag började läsa till Fysioterapeut i Umeå 2006 och blev klar 2010 inklusive ett år föräldraledigt. Fysioterapiutbildningen i kombination med yogan öppnade upp en helhetsbild av hållbar hälsa och jag har alltid varit fascinerad av våra kroppars naturliga intelligens.

Hur kom det sig att du blev intresserad av psykoterapi? 

Det började redan med skådespeleriet där jag studerade beteenden, karaktärer och psyken minutiöst för att kunna kliva in i roller. När jag sedan började jobba med hälsa märkte jag hur våra tankemönster också påverkar hur våra kroppar uttrycker sig – både genom kroppsspråk men även i vilka sammanhang och vilka val vi gör i livet – allt hänger ihop och lusten till att komplettera kroppsterapi med kognitivbeteendeterapi väcktes i och med de insikterna. 

Intressant, hur jobbar man med kroppen i psykoterapi?

Det kan man göra genom visualiserande övningar eller att faktiskt använda kroppen för att förstärka önskat tillstånd till exempel. Det bygger på att vara mer processinriktad än att sätta människor i fack eller ställa diagnoser – och att lyckas skapa upplevelsebaserad terapi som skapar en begriplighet bortanför vår “Intelligens” (kognition) där målet är att trampa upp mer gynnsamma kopplingar i vår hjärnstruktur vilket förändrar människors upplevda allmänmående. 

Vad kan de som träffar dig på Resource Center förvänta sig i mötet med dig? 

För mig är det viktigt att personen känner att behandlingen ger resultat – jag ska vara en stödjande person men mitt ansvar som teapeut är också att kunna vägleda de jag träffar till perspektiv de inte kunnat ta sig till på egen hand och tillhandahålla tekniker som hjälper personen framåt i livet. 

Resource Center jobbar ju också med handledning och utbildning, kommer du vara aktiv även där? 

Ja, det är tanken och det ska bli roligt att både få jobba med grupper igen och individer.

Till sist, något mer du skulle vilja lägga till?

Jag är glad och nyfiken över att få vara en del av Resource Centers livskraftiga tjänster och ser fram emot att få stödja så många personer och organisationer som möjligt i deras utveckling!

Stort tack för att du tog dig tid Ulrika och vi ser fram mot ett långt och givande samarbete!

Länkar:

Här hittar du mer information om företag, begrepp och annat som Ulrika pratar om i sin intervju: 

SIEP – Scandinavian Institute of Evidence-based Psychology

ACT – Acceptance and Commitment Therapy, eller ”tredje vågens KBT”, en inriktning inom KBT som Ulrika studerar. 

Crossfit – Intensiv och funktionell träning, en av Ulrikas favoriter. 🙂 

Om oss – Lär mer om våra medarbetare och kontakta oss

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vi använder cookies för att göra din upplevelse av sidan bättre. Genom att använda sidan godkänner du användningen i linje med vår integritetspolicy

Kontakta oss

Boka tid? Frågor? Skicka dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan!

Kontaktuppgifter: